Ilmunud on ajakohastatud teabematerjal "Akrüülamiid toidus ja selle vähendamise võimalused"

 

Akrüülamiid on saasteaine, mis tekib toiduvalmistamise käigus nii tööstuslikes kui ka kodustes tingimustes peamiselt suure süsivesikutesisaldusega taimsete toitude
kuumtöötlemisel, eelkõige röstimisel, küpsetamisel ja praadimisel. Akrüülamiidi leidub kartuli- ja teraviljatoodetes, eelkõige friikartulites, kartulikrõpsudes, küpsistes,
leivatoodetes, hommikusöögihelvestes, aga ka kohvis. 


Teabematerjalis on antud ülevaade akrüülamiidi tekkest ja esinemisest toidus, sellega seotud terviseriskidest ning akrüülamiidisisalduse vähendamise võimalustest
nii tööstuslikes tingimustes kui ka koduse toiduvalmistamise käigus.

Teabematerjal on ajakohastatud Maaeluministeeriumi ja PRIA tellimusel. Teksti autor on VTL riskihindamise osakonna juhataja Mari Reinik.

Täistekst

59